-
Yeni üye kaydı yaptım ama hala sisteme giremiyorum. Neden?
- Üye kaydı yapıldıktan sonra sistem tarafından üye kayıt esnasında girdiğiniz e-posta adresine bir etkinleştirme kodu gönderilmektedir. Etkinleştirme işlemi yapılmadan sisteme giriş mümkün değildir. Öncelikle e-posta hesabınıza giderek size gönderilen etkinleştirme mesajındaki yönlendirmeleri takip ederek kullanıcı kaydınızı etkinleştiriniz.
-
Hem öğrenim hem de staj hareketliliği için başvurabilir miyim?
Evet, ancak aynı anda yapılan başvurularda, ikini başvuru için -10 puan (toplam puandan) uygulanmaktadır. Hangisinden puan eksiltilmesinin tercih edilecğei, öğrenci tarafından e-posta ya da dilekçe ile Koordiantörlüğümüze bildirilecektir.
-
Resim yükleyemiyorum, neden?
Yüklenecek resim JPEG formatında olmalıdır. Dosya boyutu en az 3KB, en fazla 2MB olmalıdır.
-
Sisteme kaydoldum, etkinleştirme işlemi gerçekleştirdim, sisteme de giriyorum ama başvuru yapamıyorum, neden?
Sistemde yanlış bir kullanıcı türünde (örneğin personel veya koordinatör) hesabı açmış olabilirsiniz. Başvuru yapmak için sistemde "giden öğrenci (outgoing student)" olarak görünmelisiniz. Koordinatörlüğümüzle irtibata geçin.
-
Yüksek Lisans / Doktora Öğrencisiyim, ama istediğim okulu listede göremiyorum.
Yüksek Lisans ve Doktora kontenjanları, ilgili enstitülerin altında listelenmektedir. Lütfen fakülte kontenjanlarına değil, bağlı olduğunuz enstitünün kontenjanlarına bakınız. Alanınızla ilgili ikili anlaşma olmaksızın, öğrenim hareketliliği başvurusu yapaılamamaktadır.
-
CGPA nedir?
Not Ortalamanız, GAB NO
-
Kişisel e-posta adresimle sisteme üye olabilir miyim?
Evet, 2017 yılından itibaren alınacak başvurularda, kurumsal (ankara.edu.tr) uzantılı e-posta hesabı olmaksızın da üye kaydı ve başvuru yapılabilmektedir.
-
Gidilecek üniversitelerin bilgilerine nereden erişebilirim?
Anlaşmalar menüsünden, alanınızla uyumlu anlaşmalı üniversiteler listelendikten sonra, sayfanın sağında yer alan "Detaylar" sekmesinden, karşı üniversitelerin internet sayfalarına, ön başvuru bilgilerine, vize, konaklama, sigorta gibi koşullara erişilebilmektedir.
-
Öğrenim Hareketliliği başvuruları yılda kaç kez alınmaktadır?
Erasmus öğrenim hareketliliği başvurularımız, yıla bir kez ve gelecek tüm akademik yılı (güz, bahar ya da tam yıl) kapsayacak şekilde ve genellikle Şubat ayı içerisinde alınmaktadır.
-
Tercih ve yerleştirme işlemi nasıl yapılmaktadır?
Erasmus öğrenim hareketliliği tercihlerinde adaylara beş tercih yapma hakkı sunulmaktadır ve Ulusal Ajans tarafından yayımlanana Erasmus uygulama el kitabında belirtilen puanlama ve sıralama ölçütlerine uygun olarak, en yüksek puanlı adaylardan başlamak suretiyle (akademik birim bazında) yerleştirme işlemi yapılmaktadır.
-
Başvuran öğrencinin alttan dersi olması
Alttan dersi olmak, genel anlamda Erasmus'a başvurmak için engel teşkil etmez. Önemli olan, asgari not ortalaması ölçütünün sağlanmasıdır.
-
Kayıt Dondurma
Kayıt Donduran Öğrencilerin Durumu
Kayıt donduran öğrenciler hareketlilikten yararlanamaz. Yalnızca isteğe bağlı stajlarda kayıt
donduran öğrencinin hareketlilikten yararlanıp yararlanamayacağı hususu yükseköğretim
kurumunun takdirindedir.